Polityka prywatności

data aktualizacji: miesiąc temu 20.04.2021
A A A     PDF

Polityka prywatności serwisu www.rpkgdansk.pl

Polityka Regionalnego Punktu Kontaktowego Programów Ramowych Unii Europejskiej, dalej zwanym RPK, dotycząca prywatności.

Zastrzeżenia prawne

Materiały przedstawione na stronie RPK dostępne są nieodpłatnie i służą jedynie celom informacyjnym. Opracowania dostępne na tej stronie internetowej nie stanowią oficjalnego stanowiska Komisji Europejskiej ani jakiegokolwiek organu administracji polskiej. Żadna z informacji nie stanowi także porady prawnej. RPK nie ponosi jednak odpowiedzialności za ewentualne błędy lub braki w zamieszczonych na tej stronie materiałach, ani za rezultaty działań podjętych w oparciu o prezentowane w serwisie RPK informacje. Strona ta daje możliwość przejścia bezpośrednio z niej na strony stworzone i utrzymywane przez osoby trzecie, nad którymi RPK nie ma żadnej kontroli.

Prawa autorskie

Strona internetowa www.rpkgdansk.pl podlega pełnej ochronie prawnej przewidzianej przepisami prawa, w tym przepisami ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz.U. 1994 nr 24 poz. 83.)

Ochrona danych osobowych

Przetwarzanie wprowadzonych danych osobowych zgodnie z treścią Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. (dalej RODO).

1. Administratorem Pani/Pana danych jest Politechnika Gdańska (PG) z siedzibą przy ul. G. Narutowicza 11/12, w Gdańsku (kod pocztowy: 80-233).

2. Administrator wyznaczył Inspektora Ochrony Danych, z którym można się kontaktować za pośrednictwem adresu e-mail: iod(at)pg.edu.pl.

3. Pani/Pana dane będą przetwarzane w celu realizacji usług „Kontakt”, „Szkolenia” i „Newsletter” na podstawie Art. 6 ust 1 pkt a RODO.

4. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od momentu rozliczenia umowy o dofinansowanie Regionalnego Punktu Kontaktowego. 

5. Podane dane nie będą podlegały udostępnieniu podmiotom trzecim. Odbiorcami danych będą tylko instytucje upoważnione na mocy prawa i współorganizatorom szkoleń.

6. Przysługuje Pani/Panu:

• prawo do cofnięcia zgody, na podstawie art. 7 Rozporządzenia;

• prawo dostępu do treści danych, na podstawie art. 15 Rozporządzenia;

• prawo do sprostowania danych, na podstawie art. 16 Rozporządzenia;

• prawo do ograniczenia przetwarzania danych, na podstawie art.18 Rozporządzenia;

• prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, na podstawie art. 21   Rozporządzenia;

• prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pan/Pani, iż przetwarzanie danych osobowych Pana/Pani dotyczących narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

7. Podanie danych dobrowolne, lecz niezbędne do realizacji usługi „Kontakt”, „Szkolenia” i „Newsletter”. W przypadku niepodania danych nie będzie możliwa realizacja przedmiotowych usług.

8. Dane udostępnione przez Panią/Pana nie będą podlegały profilowaniu.

9. Administrator danych nie zOKamierza przekazywać danych osobowych do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej.

 

Polityka dotycząca "Cookies"

Przez używanie strony RPK wyrażasz zgodę na używanie "cookies" zgodnie z tą Polityką "Cookies". Jeżeli nie zgadzasz się na używanie przez nas "cookies", powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki w odpowiedni sposób lub zrezygnować z używania strony RPK.

Co to są "Cookies"?

Niewielkie informacje tekstowe, wysyłane przez serwer WWW i zapisywane po stronie użytkownika (zazwyczaj na twardym dysku). Domyślne parametry ciasteczek pozwalają na odczytanie informacji w nich zawartych jedynie serwerowi, który je utworzył. "Cookies" są stosowane najczęściej w przypadku liczników, sond, sklepów internetowych, stron wymagających logowania, reklam i do monitorowania aktywności odwiedzających. 

Do czego używamy "Cookies"?

Strona RPK używa "cookies" w różnych celach:

  • by Strona RPK działała szybciej i były łatwiejsze w użyciu,
  • aby lepiej dopasować treści dostępne na Stronie RPK do Twoich oczekiwań i zainteresowań,
  • do zbierania anonimowych, zagregowanych statystyk, które pozwalają nam zrozumieć jak ludzie używają naszych stron i pomagają w poprawianiu ich funkcjonalności i zawartości.

Używając "cookies" w wyżej opisany sposób nigdy nie identyfikujemy tożsamości użytkowników na podstawie informacji przechowywanych w "cookies".

Czas przechowywania danych w "cookies"

Używamy dwa rodzaje "cookies" – sesyjne oraz stałe. Te pierwsze pozostają na Twoim urządzeniu jedynie podczas korzystania ze strony RPK. "Cookies" stałe pozostają na Twoim urządzeniu tak długo jak długo mają ustawiony czas funkcjonowania lub do momentu kiedy użytkownik je usunie.

"Cookies" podmiotów trzecich.

Podczas korzystania ze strony RPK możesz otrzymywać "cookies" pochodzące od współpracujących z nami podmiotów trzecich takich jak np. Facebook, Google. Więcej informacji na temat tych "cookies" możesz znaleźć na stronach internetowych poszczególnych podmiotów trzecich.

Jak usunąć lub zmienić ustawienia „cookies” ?

Większość przeglądarek internetowych jest początkowo ustawionych na automatyczne przyjmowanie "cookies". Możesz jednak zmienić ustawienia przeglądarki tak, aby "cookies" były blokowane – w całości lub w jakiejś części, np. tylko od stron trzecich, albo aby każdorazowo otrzymywać komunikat w momencie kiedy "cookies" są wysyłane na Twoje urządzenie. Pamiętaj jednak, że jeżeli zablokujesz używane przez nas "cookies", może to negatywnie wpłynąć na wygodę korzystania ze strony RPK, na przykład możesz nie być w stanie odwiedzić pewnych obszarów strony RPK bądź nie otrzymywać spersonalizowanych informacji podczas ich przeglądania. 

Jeśli użytkownik nie chce otrzymywać plików "cookies", może zmienić ustawienia przeglądarki.

Użytkownicy powinni przeczytać politykę ochrony prywatności tych firm, aby poznać ich zasady korzystania z plików "cookies":

W celu zarządzania ustawienia cookies wybierz z listy poniżej przeglądarkę internetową, której używasz i postępuj zgodnie z instrukcjami:

Urządzenia mobilne:

Flash cookies. Serwis WWW firmy Adobe zawiera informacje o sposobie usuwania i wyłączania plików cookie odtwarzacza Flash w konkretnych domenach:http://www.adobe.com/products/flashplayer/security

najbliższe wydarzenia
  • Brak wydarzeń